Szemki

Nap mint nap

Friss topikok

Szemüge

Rakpart 3!!! Hát ezt én nem értem! + Metró 4

2008.11.06. 10:52 | szemki | 19 komment

Címkék: metró autó életem megmondás rakpart

Eztettet a cikket olvastam, ugye (ez már megint kihozza belőlem az idegrángásos ugyézést!):

http://www.elo-duna.hu/index.php?id=0

Nem látványosan, de jó ütemben épül a budai főgyűjtőcsatorna

A Budai Duna-parti Főgyűjtőcsatorna tavasz óta épül a fővárosban, a budai alsó rakparton. A munkálatoknak számos olyan eleme van, amik jellegüknél fogva nem a felszínen zajlanak (csősajtolás, régészeti feltárás, víz alatti régészet, tűzszerész munka), vagy kis területre koncentrálódnak és nem kívánják meg nagy géppark és nagy létszámú csapat munkáját. Ezért nem látható látványos munkavégzés a forgalomtól elzárt rakparton.

Hát hallod ugye, lehet, hogy tényleg dolgoznak, de ez azért ugye erőteljes megfogalmazás, hogy jó ütemben halad a munka. Óriási tapsvihar (még a szemüvegem is elhomályosodott), hogy ígéretüknek megfelelően ugye megvizsgálták az átadott szakaszon (Margit híd - Erzsébet híd között), hogy biztosítható-e a kétirányú ugye forgalom a rakparton. És BIZTOSÍTHATÓ, hurrá! Gondolom sok munkát igényelt ennek kidolgozása... (Volt rá egy év a munka megkezdése óta.)

Mármost maradt bennem egy kérdés:

Az újraaszfaltozás az átadott szakaszon nem történt ugye meg. A hírek szerint jövő tavasszal fogják ugye megint lezárni, hogy újraaszfaltozzák. Ezt én nem értem! Ugye számíthatunk arra, hogy szar az idő novemberben, és ugye nem lehet aszfaltozni, de most nem az. Jó az idő! Akkora feladat lett volna megoldani, hogy mivel jó az idő, ezért most aszfaltoznak. Ráadásul azt írják, ugye a cikkükben, hogy csak kis szakaszokon túrták meg az utat, ergo a többi szakasz aszfaltozása megtörténhetett volna a csatorna építésének ideje alatt.

UGYE?

Szted a 4-es metró építése miatt miért zárnak le gyalogos bringás és autós ingerlően nagy területeket (pl.: Fehérvári út Baranyai és Hamzsabégi között, Móriczon a Váli utca).

A bejegyzés trackback címe:

https://szemuvegeskisebbseg.blog.hu/api/trackback/id/tr35753551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

johnplayer 2008.11.06. 17:12:01

Nálunk Cegléden most aszfaltozzák a fő (Kossuth F.) utcát. A sok marha persze csak erre jön az autójával, nehogy má' kerüljön, oszt szop*ak 1000 L.
reméljük tartós lesz az aszfalt, nem szocimutyi minőség.

Szürkegolf 2008.11.06. 17:43:01

ugye.

Akkor kell aszfaltozni, 2008.11.06. 17:45:12

amikor a közgyűlési határozat által felállított vizsgálóbizotsági jelentés jogértelmezése szerint nem aggályos az aszfaltozási és útkaparási munkálatok engedélykiadási joggyakorlatának nem mellőzése.
Tehát az időjárástól függetlenül, 2009 agusztus 12-én 19.24 perctől, szeptember 13-án 03.43 percig végezhető a művelet.

A Budapest Önkormányzat Engedélykiadási és Felülbírásálási Testületének Munkaerőpassziváló és Munkahalogató Részlege, Iratgyártási Csoport

Gildor Inglorion · http://gildorblog.blogspot.com 2008.11.06. 17:53:12

demszky rájött, hogy a 4es metró nem fog javítani a közlekedésen.

ezért most térdrekényszeríti a várost, és majd a metróval nagylelkűen visszaadja azt, ami korábban már megvolt - jó esélye van, hogy az emberek elhiszik, ez a metrótól lett ilyen, mert lassan megszokják a dugót

nem értem 2008.11.06. 17:53:23

mindeint lehet csinalni, csak penzbe kerul. Ha most gyorsan leaszfaltoztak volna, akkor most arrol irna a kedves posztiro, hogy miert lett ilyen draga nem? Szerinted mennyibe kerul surgosseggel odahivni egy aszfaltozo gardat?? Foleg amikor jo ido van, UGYE, es mindenhol mashol is aszfaltozni akarnak.

Imadom, ahogy mindenki mindenhez ert.

Okostojás 2008.11.06. 17:56:59

Kedves post író:

Te mikor tudtad, hogy jó idő lesz novemberben?
Szerinted mennyi ideig tart összeszervezni egy aszfaltozó csapatot?
Szerinted mennyivel drágább, ha 3 ütemben aszfaltoznak, mintha egy ütemben?

Biztos tudsz erre is sommás választ adni...

isti77 2008.11.06. 18:07:18

"pl.: Fehérvári út Baranyai és Hamzsabégi között,"

Elnézést a tudatlanságért, de a Hamzsabégi út hol keresztezi a Fehérvári utat? Tudtommal vége van a Bartók Béla útnál.

szemki 2008.11.06. 18:49:34

Isti, térkép!
Okostojás: nem mondtam, hogy most kellett volna hirtelen kivitelezőt keresni.
3 ütemben aszfaltozni: az is drága hogy le van zárva a város, csak több zsebbe oszlik az ára

otttlako 2008.11.06. 18:51:27

isti77:Rosszul tudod. A Hamzsabégi út a Budafoki útnál kezdődne, ha nem lenne ott a füves terület eléri a a Fehérvári útat, majd megszakad kb 100 méteren, mert ott is park van és folytatódik a park után a Bartók Béla útig. A Bartók Béla út után a buszgarázs mellett egyenesen megy a Biztosító mögött a semmibe.

bsz 2008.11.06. 18:56:26

Azért nem kell védeni a szar és lassú munkát végzőket! Ha fizetnének a területhasználatért, az okozott kárért, tuti gyorsabban menne. A munkának úgy kellene menni, hogy 100 embert látsz dolgozni, és nem öt embert lézengeni. Ne kapjon olyan megbízást, akinek nincs kapacitása, és seggbe kéne rúgni azt a városházi vezetőt, aki ennyi időt engedélyez egy ilyen munkára. Vélhetően itt is korrupció van, a haver kapja a melót, a többi meg le van szarva. Felteszem a kérdést, pl. mi a fene tart eddig a Múzeum körút helybetételén? Mikor lesz átadva az autósoknak a Szabadság híd? Erről miért nem beszél senki? Hogy érinti az állomás építésének csúszása az autóforgalmat? Ha nem építik az állomást, akkor miért nem adják át a hidat?

Kicsit unalmas, hogy minden városvezető eelbaszott munkáját takargatni lehet a 4-es metró csúszásával! Rendet kellene már tenni Budapesten!

bsz

izek 2008.11.06. 19:00:07

Érdekes. Veszprémben tudtak aszfaltozni, tegnap is + fel is festették ahol lehetett, ráadásul az egyik legforgalmasabb helyet alakítják újjá. Ráadásul még a forgalom elterelését is jól megoldották. Novemberben átadják.

2008.11.06. 19:49:01

Az a legfaszább amikor friss aszfaltozás után valami barom belevág egy csíkot (jaj elfelejtetünk valamit!) ami majd megsüllyed egy-két hónap múlva és negyed annyi idő alatt tönkre megy mint bárhol Európában. Nem beszélve arról az engedély kiadóról aki jó pénzért megengedte ezt.

G.T. 2008.11.06. 19:49:50

Azért jövőre aszfaltoznak, mert addigra kitalálnak valami újjabb technológiát, hogy hogyan lehet olcsóbban, kevesebb anyagból, aszfaltnak látszó anyagot előállítani, és elterjteni!
Meg lehet nézni jópár utat, amit felújjtottak Budapesten, hogy meddig bírta a zsír új aszfalt rajta! 2-3 év múlva olyan, mintha nem is lett volna felújítva. Minőség, garancia=0.

nyi 2008.11.06. 19:56:08

egy ilyen balfasz várost mint ez a BP.

Miért nem csinálunk már végre forradalmat, hogy a Piarista közt nyissák meg újra?
Tudjátok, ahol pár éve fel lehetett hajtani FOLYAMATOSAN az Erzsébet hídra pestről.
Nem kellet az Irányi utcában 4 lámpán át állni, körbe menni.

Olyanról nem hallottak még a fővárosban hogy terület kisajátítás????
Faszt érdekli hogy az egyházé- mert régen is az övék volt.
Ők nem használják semmire, többezer autós meg használná.

gyökér városvezetés

huu 2008.11.06. 20:00:31

Azért megy minden ilyen lassan, mert senki nem szól érte!!!

A Bem rakparton cserélik a villamos sínt.
Ma 2x voltam arra, egy embert sem láttam dolgozni a Lánchídtól a Batthányi-ig tartó részen.

A megrendelő ( a városvezetés ) miért nem megy oda, és kéri számon?
Mert nekik mindegy hogy 100 vagy 150 nap alatt fejezik be.
Az autósok majd kivárják úgyis...

johnplayer 2008.11.06. 20:17:14

GYerekek ezt lehet még köszönni Ebola néninek, hogy indította a Katonát a Tarlós ellen, és így a Demszky nyert... LFS-t neki. Nem gondolom, hogy a Tarlós mindent megoldott volna, de talán a káosz kisebb lenne. Demszky menjen aszfaltot lapátolni.

Wick 2008.11.06. 20:44:02

Érdekes, hogy a 2/A-t (amúgy teljesen feleslegesen) ezekben a napokban marják fel és aszfaltozzák újra... akarat kérdése, Béláim :-)

webmestar 2008.11.06. 21:22:26

nekem a kedvencem az a képes riport, ami múltkor készült: egy ember nem dolgozik arra, a műszakvezető meg a kocsijában aludt. Amikor megkérdezték azt válaszolta, hogy nem látványos munkát végeznek. És az alvás vajon része a munkaköri leírásnak? :D
süti beállítások módosítása