Szemki

Nap mint nap

Friss topikok

Szemüge

Pénzugye ügyi szakértés

2008.09.28. 19:10 | szemki | 1 komment

Címkék: életem megmondás

 Ez a tőzsde dolog csurom hülyeség (használjuk már sűrűbben ezt a csurom szót).

Mindig próbáltam megérteni, hogy hogyan lesz semmiből pénz, és pénzből semmi. Szerintem minden pénzt ki kellene nyomtatni. Ha pedig az ember betenné a bankba, akkor a banknak kellene tárolni a pénzt.

Ehhez kapcsolódva a tőzsde még marhaságosabb:

Szóval veszek egy részvényt, mondjuk mol-t. Egy darabot, mert ugye én kis részvényes vagyok. Megveszem 15.000. Ft-ért. Beviszem a pénzt a kibocsátónak, mert mondjuk kibocsátáskor veszem. Másnap meg 18.000. Ft-ot ér. Visszaviszem a részvényt, mert jól nyertem rajta. Nomármost ki fizeti meg a különbözetet? Honnan lesz több papír belőle mint tegnap? Ugye elég alfabéta megközelítés volt, de azért érthető, hogy mit nem értettem meg soha?

A bankok egyszerű eset, mert beteszem a pénzt, kamatot kapok rá, kiveszem. A bank addig, amíg bent tárolom odaadja Kovács Natáliának, lakáshitelre, aki meg fizet ezért, azaz itt érthető a viszony. Az pl. tök jó lenne, ha össze is ismertetnék az embereket, nézd Nati, itt van Szemki aki ad neked pénzt, aztán amikor kell neki, majd szól. És a bankokban lenne egy tábla, hogy Dzsenifer néni (72,5 éves) szeretne felvenni 2.500.000. Ft-ot, hogy vegyen egy ipari zsírleszívó gépet magának, és egy kis arcmasszírozót (by Quelle) a kis unokájának (Ibolya 21 év). És akkor jelentkezhetne Petőházy Szilveszter, hogy neki van 2.493.000. Ft-ja amit szívesen kölcsönad Dzseni néninek (aki így megszabadulna a fölösleges 41 kg-tól), és az arcmasszírozót majd megoldják a kisunokával, ha előtte küldenek róla egy fotót.

Ez a pénzvilágbeli úri banda egy huncut népség. Mert ugye, szórakáznak az ember pénzével. Ki látott már olyat, hogy arra lehet fogadni, hogy holnapután mennyi lesz a tőzsdeindex. Hát én. Mert lehet. De ez, ha így létezik, nem a Szerencsejáték Zrt-nek kellene lebonyolítania? He? Mer ugye ez szerencsejáték. Akkor meg az ő dolguk. Szóval ez meg miért lehet? Vagy tegyük fel összeomlik ez a miskullancia, ez a pénzvilág, ugye. Akkor aztán majd sok-sok népnek sírásra áll a mosolygója. Lehet, hogy Kovács Ilona és kedves párja öngyilkos lesz, mert házikójuk Jászedelényben a hitelezőké lesz. Ugye ők is a határidős ügyletekbe buknak bele. Szóval Ilona és párja Zsuzsa (mert leszbikus a pár) odalesz. Ugye, az egész valami miatt történt. Mer ugye vannak ezek a hülye szabályok. Ha jól emlékszem ugye, pár éve volt egy francia fiatalember aki addig ügyeskedett, hogy néhány milliárdos buktát sütött ki. Hát őt mondjuk leültették egy-két évre. Azaz megbüntették. De ugye a mostani eseményeknek is csak van ugye okozója, nemdebár igendebár? Mer ugye vannak ezek az amerikai befektetési bankok. Ottan aztán sztem most umbuldáztak, de csak amiatt, mert szabadott az umbulda, azé nekik vannak jogászaik akik szólnak, hogy umbuldaveszély ugye, de még törvényes! Szóval ezek a ficsúrok, már ha meg nem sértem őket, nem viselkedtek túl körültekintően. Vagy körültekintettek, de gondolták jó ez. Szóval, hogy ugye ők sokat kerestek, az elmúlt években. De most akkor ugye nem kell tőlük visszakérni a lét, már ha ők is felelősek az események ilyettén alakulásának. Szóval, ha már az amcsi kormánynépség bedönti ebbe a mentés akcióba azt a rakás pénzt, akkor legalább kicsit kevesebbet kéne államilag prezentálni.

Szóval ez ugye egy kicsit populista ugye, meg ilyenek, de asszem ugye az én befektetési alapom is leszánkázott a felére, még szerencse, hogy oly ugye balfék voltam, hogy alig tettem bele pénzt. UGYE?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szemuvegeskisebbseg.blog.hu/api/trackback/id/tr42686035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hackfy 2008.10.19. 20:47:45

Nalátod, barátom! Én azon vagyok fennakadva, hogy ez egy ilyen nép. Ebben az országban cirka 2-3 millió ember tanulta (?) Marx Úr tizenötévi keserves munkával összehozott könyvét, a TŐKÉT. Ő rájött, hogy is van ez a pénzzel (ami elidegenít, s a közhittel ellentétben nem az alkohol taszajt nyomorba, hanem a tőke és az ő hozadéka) Ajánlom olvasmányként, csak kössed be kékpapírba! Csakhát a jómagyar így tanul, hogy nem tanul. Dafke!.Mint a többi szakmában (ld bentfelejtett komplett műtők a beteg hasában, a tévedésből agyműtött beteg esete,a kormányok, akik helyett "szakértők"7,azaz bukott kormányok bukott tagjai kellenének, stb.stb) .Régi vicc: "Bankot nem rabolni, hanem alapítani kell!" Azt meg a pénzügyér főokosok mantrázzák, hogy a pénz csinál mindent. Olvastunk már olyat, hogy "Biztosítás és egyéb pénzügyi termékek (!!!) értékesítése"! Jobb volt nekünk, mikor a MOL-részvények "szárnyaltak? Elmagyarázták valakik, mitől olyan szent a tőzsdeindex? Hogy meddig lehet mindig növelni a % %-át? Csak, mint Bábel tornyánál. Míg a tégla bírja... USA: A busigyerek most adott búcsúajándékot a haverjainak, mert 8 évig fedezték a baromságait a világon.(Persze, hitelből) Na, ezt fizetjük mi is most meg.
süti beállítások módosítása