Szemki

Nap mint nap

Friss topikok

Szemüge

Bp MIÉRT?

2009.06.08. 22:30 | szemki | Szólj hozzá!

Címkék: budapest közlekedés híd bringa életem dugó megmondás rakpart

Én a város jelenlegi vezetésére szavaztam, mert a túloldalt nem igazán kedvelem. Ez szerintem a szívem joga, de azért előbújt belőlem a kritikai érzék:

Miért hagyja a város, hogy amint elkészül egy útfelújítás egy év múlva a csatorna fedlapok besüllyedhetnek úgy, hogy a kivitelezőnek nem kell kijavítania, vagy csak összecsapja, hogy még egy fél évig kibírja.

Miért jönnek azzal a hülyeséggel, hogy a Szabadsághíd közepén azért nincs díszkivilágítás, mert a "műemlékvédelem" nem engedi?

Miért lóg le a frissen felújított hídról a szélső lámpaoszlop alja?

Miért zárnak le a metró építése miatt olyan területek, amelyeken 1 éve nem folyik építkezés? Amíg nem folytatják addig nem lehet visszaadni a forgalomnak? (Fehérvári - Bocskai környéke)

Miért kéne bevenni, hogy a Margithíd felújításának ára különböző okok miatt megduplázódott? Vagy aki korábban kiszámolta az kúrta el, vagy többlet beruházásokat pakoltak bele. Ezt nem lehet bevallani? Jönnek az acél világpiaci árával, ami kamu.

Miért nem tudták a rakpart aszfaltját akkor felújítani amikor le volt zárva?

Miért folyik olyan ütemben az össze kivitelezés, hogy az pontosan kitöltse a kitűzött határidőig tartó idöszakot, úgy hogy elő- előfordul, hogy lézengenek a munkások?

Miért nem fizettetnek a kivitelezővel területfoglalási díjat? Akkor csak annyi területet foglalnának amennyi muszáj, és ha ezt a díjat be is építenék az árukba az végül úgyis az Önkormányzathoz folyna be, azaz egálban lennének.

Miért tart egy hónapba az, hogy az Önkormányzat kiadjon egy engedélyt arra, hogy a saját beruházáshoz az előkészítés során a tervezők megfúrják a talajt mintavétel okán?

Miért nem hangolják össze a különböző beruházásokat?

Miért csak beszélnek a P+R parkolókról de egy sem létesül?

Miért olyan idióták, hogy egy hónapon belül kétszer emelik a parkolási díjakat? Ez még a legelvetemültebb rajongóiknál is kicsapja a biztosítékot!

Miért indítanak egy nem túl elfogadható múltú képviselőt a rácsok mögött lévő helyett?

Miért nem kötelezik a rendőrséget, hogy a nekik adott támogatásért cserében szedjék le az utakról a buszsávban száguldozó kopasz köcsögöket?

Miért kell minden felújítás során balhézni a kerékpárútért?

Miért engedik, hogy a közműcégek a hibaelhárítás során hetekre feleslegesen akadályozzák a közlekedést?

Miért van az Andor utcába egy kátyú már fél, FÉL éve kitáblázva, úgy hogy nem javítják ki?

Miért nem teszik rendbe a Népligetet, ahelyett, hogy új közparkokról dumálnak ével óta?

Miért állítatja be a Főváros balfék cége az FKF úgy a közlekedési lámpákat a Savoya parknál úgy, hogy 8 azaz 8 perc után feladja az ember és kihajtson a piroson, mert nem jött közben zöld, annak ellenére, hogy volt, hogy 1  azaz 1 percig semmilyen irányban semmilyen forgalom nem volt?

Miért nem állítanak a budai rakpart Margithídi közlekedési lámpáján addig amíg a felújítás miatt le van zárva a rakpart? Minden nap százméteres sor áll lent, hogy feljussanak.

Miért engednek minden csökött agyú kétfős "civil szervezetnek", ha azok egy fél napig hangoskodnak? Csak azért mert a többség csöndben marad?

Isten ments, hogy a Tarlós vegye át a hatalmat, ő mérnökként mond akkora baromságokat, mint az ólajtó, csak azt szeretném, hogy ésszel tegyék a jelenlegiek a munkájukat, de egyre kevesebb reményt látok. Eltespedtek, asszem frissíteni kell a hivatali szobákban is nem csak a vezetésben.

Ja és miért nem büntetik meg mondjuk 500.000 Ft-ra a graffitis köcsögöket, akik szétbarmolják a várost?

A bejegyzés trackback címe:

https://szemuvegeskisebbseg.blog.hu/api/trackback/id/tr831172640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása