Szemki

Nap mint nap

Friss topikok

Szemüge

Metró 4 - az új határidők

2011.01.28. 10:06 | szemki | Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés metró autó életem megmondás rakpart

 

Ez volt a kérdés:
"Kérem tájékoztatásukat, hogy a közlekedés elől elzárt Móricz Zs. körtéri, Gellért téri, valamint a Kálvin téri területek mikor szabadulnak fel? Legutóbbi tájékoztatásuk szerint már 2010. végén visszaadják ezeket a területeket a forgalomnak!
Kérem mielőbbi részletes (határidőket tartalmazó) tájékoztatásukat."

Ez a válasz:
"A jelenleg érvényben lévő ütemterv alapján az alábbi tájékoztatást tudjuk adni.
 
A Kálvin téren a metróépítés kapcsolódó beruházásaként 2010. szeptember végéig elkészült a térrendezés minden olyan része, amit az állomásépítés nem érint. Ennek megfelelően mostantól a téren munkavégzés kizárólag a jelenleg palánkkal lezárt állomásépítési területen lesz. A felszíni munkák ütemezését az állomásépítés ütemezése határozza meg, tehát ameddig az ún. leadónyílások – amelyeken keresztül az állomásépítés munkaterületének kiszolgálása történik – nem zárhatók le, addig a felszínrendezés sem fejezhető be teljesen. A munkaszervezés során arra törekszünk, hogy ez mielőbb megtörténjen. Sajnos így is arra kell számítani, hogy a hátralevő felszíni munkákat csak több ütemben tudjuk elvégezni, és a teljes befejezésre csak 2012. végén, 2013. elején kerülhet sor. Azokon a részeken, ahol a munkaterület biztosítható, azonnal megkezdjük a munkavégzést annak érdekében, hogy az egyes területeket mielőbb át tudjuk adni a forgalomnak.

A Szent Gellért tér teljes felszínrendezésének a befejezését több egyéb munkálat is befolyásolja. Legelőször is a Szent Gellért téri állomás és metrókijárat építési munkáinak az ütemezése. Másodsorban a Műegyetem rakpartra tervezett – és építési engedéllyel rendelkező – mélygarázs megépítésének az ütemezése. Harmadsorban pedig az ún. budai fonódó villamos vonal megépítésének az ütemezése. Ezek a fejlesztések egymással is szoros organizációs kapcsolatban vannak, de közülük csak a metróépítés tartozik a hatáskörünkbe. Mindezek ismeretében arra lehet számítani, hogy a téren a végleges felszíni rend kialakítása csak évek múlva fejeződhet be. Ha eldől a mélygarázs építési ütemezése, akkor lehet pontos választ adni arra, hogy a Műegyetem rakpart mikor nyitható meg a közúti forgalom részére. A metróépítés ütemezése lehetővé tenné, hogy a rakpart 2011. közepétől 2X1 forgalmi sávon ismét járható legyen, de ha döntés születik a mélygarázs építéséről, akkor azt csak a rakparti terület ismételt igénybevételével lehet megvalósítani. Ha ez csak nagyobb távlatban várható, akkor megnyitható lesz a rakpart, ha viszont a két időpont egybeesik, vagy közel esik egymáshoz, akkor feltehetően csak a mélygarázs födémének a megépítése után lesz megnyitható a Műegyetem rakpart. Mindez természetesen befolyásolja a Szent Gellért tér kialakítását is. Ha nem épül mélygarázs, akkor több ütemben, várhatóan 2012-ben kerülhet sor a tér véglegesnek mondható rendezésére.
 
A Móricz Zsigmond körtéren is arra törekszünk, hogy a jelenleg lekerített munkaterületeket, ahol lehet, minél előbb átadhassuk. Így került átadásra a múlt évben az úgynevezett íves házak előtti útszakaszt. Itt jelenleg a „Gomba” környezetében még egy minimális területet lezárva kell tartanunk, ám ez év őszéig ez a terület is felszabadul, elkészülhet a végleges térburkolat is. Jelenlegi tudásunk szerint ez év végéig megindulhat a forgalom a téren keresztül a Fehérvári út irányából, a tér teljes területén a végleges felszín kialakítására 2012-ben kerülhet sor.
 
Köszönjük türelmét és megértését.
 
Üdvözlettel,
DBR Metró Projekt Igazgatóság"

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szemuvegeskisebbseg.blog.hu/api/trackback/id/tr482620039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása